chAta - ocenenie CE ZA AR 2019 v kategórií INTERIÉR

chAta - kulisa na popredí/pozadí lesa, ktorá pozoruje, vidí a vníma, nekonkuruje mu, iba umožňuje jeho časovo neobmedzené sledovanie.

Pôvodná chata postavená v 70.rokoch dostala novú šancu poskytovať rekreáciu, či dokonca bývanie pokrývajúcu všetky dnešné potreby a nároky. Zmena objemu nebola nutná, na malom pôdoryse je integrované všetko. Kuchyňa skrýva všetky spotrebiče, lavice a postele zas úložný priestor. V objekte je využitý každý m2. Chuťovkou je vaňa v podlahe, kde sme využili, že chata nie je úplne podpivničená. Veľkosť terasy je takmer taká ako samotný interiér, prebieha v dvoch úrovniach, integruje v sebe detské ihrisko /pieskovisko, šmýkačku, lezeckú stenu/ a poskytuje dostatok miesta aj na ďalšie aktivity.

Chata si zachovala mierku a je len kulisou k okolitej prírode.

04_loft.jpg
03_ground floor plan.jpg

© Copyright by Y100 atelier                                                                                                              kontakt/atelier@y100.sk/0915200874/fcb